Uncategorized

Hvordan kan du lykkes med en digital strategi?

Nå nærmer vi oss slutten av en lang eksamensperiode. I denne sammenheng har vi dermed begitt oss ut på enda en eksamen, som også er den siste. Denne omfatter blant annet digital strategi, og dette innlegget skal dog vektlegge nettopp digital strategi og hva som er det viktigste innenfor den digitale strategien.

Strategi handler om veien mot å nå ett mål. Det handler om hvor du er nå, og hvor du vil. Hvordan skal du egentlig komme deg til ønsket situasjon? 

En digital strategi skal ha en langsiktig plan for hvordan bedriften skal bruke de ulike kanalene. Den digitale strategien skal dermed være forankret i dine forretnings mål og sikre at alle drar i samme retning.

Det første man bør gjøre i utarbeidelsen av en digital strategi er å stille seg følgende spørsmål:

  1. Hva ønsker vi at digitale kanaler skal gjøre for bedriften vår?
  2. Hvordan skal vi komme dit fra der vi er nå?

Hva ønsker DU å oppnå?

Still deg selv følgende spørsmål: Hvorfor eksisterer din bedrift? Hvor ønsker din bedrift å være i fremtiden? Dette gjelder både for den overordnede og den digitale strategien til bedriften din.

Hvem er målgruppen din?

Hvem er de og har de noen kjennetegn? Prioriter målgruppene som kan være interessert i din bedrifts produkt eller tjeneste. Gjør de interessert både i dag og i fremtiden. Tenk langsiktig.

Hvor og hvordan skal du møte målgruppen din?

Kundefokus er essensielt. Hva vil de definerte målgruppene ha? Hva er din bedrifts «wow» faktor? Hva vil du at kundene snakker om? Hva slags innhold virker best hvor, mot hvem og i hvilke kanaler til hvilket tidspunkt?

Vurder status og se på muligheter

Hvor står bedriften din digitalt i dag, og hvordan gjør konkurrentene det? Definer de viktigste utfordringene og mulighetene.

Hva vil du oppnå i digitale kanaler?

Planlegg langsiktige og kortsiktige mål. Kanskje du vil bedre bedriftens kundeservice eller treffe nye målgrupper? Lag en innholds-og publiseringsplan før du starter å bruke de digitale kanalene.

Hvor mye vil du bruke?

Det er viktig å sette av ressurser og budsjetter til innholdsproduksjon for dine digitale kanaler. Vurder hva din bedrift ønsker å gjøre selv, men ikke glem at eksterne partnere gjerne hjelper deg om du treffer på utfordringer.

Hvilke kanaler vil du bruke?

Når du har fått punktene nevnt over på plass bør du notere deg hvilke kanaler du ønsker å anvende. Lag deretter en beskrivelse hvor du definerer din bedrifts målsetninger og ønskede målbare resultater (KPI).

Da det gjelder kanalvalg bør du velge kanaler som du ønsker at din bedrift blir skikkelig dreven på. Dette kan være nettsiden, nettbutikk, nyhetsbrev, YouTube, Facebook, Instagram osv. Velg de kanalene som er mest naturlige for din bedrift. Det er hensiktsmessig å velge kanaler ut i fra segmentene dine, og hva slags behov de har.

Det er ikke alltid det har noe hensikt å velge YouTube for eksempel om det ikke gir noe vesentlig tilbake. Det er gunstig å sette seg inn i kanalvalg slik at jobben blir gjort skikkelig og ikke bare halvveis. Jeg har mistanke om at de fleste tror at jo fler kanaler du er synlig på, jo bedre er det. Min mening der dermed at i teorien så høres det lurt ut, men det stemmer jo ikke alltid i praksis. Instagram og Facebook bør anvendes i første omgang, og deretter kan du ekspandere med flere kanaler om du virkelig ser behovet for det.


Slik, dette var noen punkter som sees på som elementære innenfor en digital strategi. Det er ingen hensikt å sette seg mål om du ikke har en klar retning i forkant. I tillegg er det helt essensielt å stille seg spørsmål som finner ut av nåværende situasjon, slik som hva, hvorfor og hvordan.

Kilder: https://www.godtsagt.no/blogg/strategi/en-digital-strategi-sa-du-vi-gir-deg-radene/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *